Dry needling

Gespannen spieren? Pijnklachten bij het kracht zetten? Dit kunnen kleine verkrampingen in de spieren zijn. Het kunnen klachten zijn die al een tijdje aanwezig zijn of moeilijk te plaatsen zijn. Ze zorgen voor een vicieuze cirkel van spanning, vermoeidheid en pijn. Dry Needling kan helpen bij deze klachten! Dry Needling richt zich op knopen en pijnpunten in de spieren, de zogeheten Triggerpoints. Deze triggerpoints kunnen ontstaan bij een onnatuurlijke beweging door bijvoorbeeld een ongeluk, een langdurig verkeerde houding tijdens uw werk of een te zware inspanning tijdens het sporten. Ook kunnen ze juist ontstaan bij te weinig beweging als gevolg van ingipsing. Ook kunnen mentale problemen als stress een belangrijke oorzaak zijn!

Vraag direct een consult aan

  Hoe ziet een behandeling eruit?

  Tijdens de behandeling prikt de fysiotherapeut zachtjes een extreem dun naaldje door de huid waardoor het triggerpoint in uw spier bereikt wordt. Dit voelt u nauwelijks. Door het prikken wordt de spier gestimuleerd waardoor de spier kort samentrekt waarna direct ontspanning volgt. De knopen worden hiermee opnieuw doorbloed. U voelt zich direct meer ontspannen. De vicieuze cirkel van spanning, vermoeidheid en pijn wordt direct doorbroken. Voor optimaal resultaat behandelen wij niet alleen, wij adviseren u ook op het gebied van dagelijkse beweging en ontspanning.

  Specialist op het gebied van (sport) revalidatie.

  Groot team van specialisten.

  Uitmuntend opgeleid.

  Mogelijke kleine bijwerkingen:

  Door het stimuleren van de spieren zonder dat het lichaam (de hersenen) daar zelf “commando” voor geven kan het zijn dat u gaat zweten of dat er misselijkheid ontstaat. Ook kan het zijn dat u na de behandeling wat vermoeid bent. Door het prikken kunnen plaatselijk kleine bloedingen en blauwe plekjes ontstaan. Onze therapeuten zijn hiermee bekend en begeleiding u door het proces

  Uw eerste afspraak:

  Bij u intake wordt er een kleine lichamelijk onderzoek gedaan. Wanneer onze therapeuten vermoeden dat triggerpoints de reden zijn van uw klachten dan wordt de eerste behandeling besproken. Wij zullen u vergtellen welke resultaten wij verwachten. Bij akkoord kan de behandeling worden ingepland.

  Direct resultaat
  Pijnloos

  Rob, een van onze therapeuten staat voor u klaar!

  Wat men van ons vindt

  Ewa B

  Super personeel, Claudia is een geweldige fysiotherapeute. Zij maakt het onmogelijke mogelijk met haar massage.

  Wendy van Mil

  Enkele weken geleden ontzettende pijn in mijn rug opgelopen. Kon dezelfde dag al terecht om 17.00 (‘s-morgen om 10.00 uur gebeld). Ze belde mij keurig terug dat ik in de pauze van Fysiotherapeute Claudia van Tussenbroek mocht komen. Werd keurig om 12.30 al gezien. Top service. Denken goed met patiënten mee.

  Henk Schelling

  12 jaar geleden een incomplete dwarsleaysie opgelopen. Sinds 11 jaar ben ik 2x per week behandeld bij M-Fysio. Toen in 2010 de zaak overging van eigenaar is het niveau echter voorruit gegaan. Op dit moment kan ik zeer goed functioneren en dit is vooral te wijten aan de goede medische behandeling. Er wordt goed naar…

  Wil je meer informatie opvragen?