Schouderklachten-banner_medi-sports

Fysiotherapie voor uw schouder

Last van uw schouders of rond uw schouders? Of heeft u tijdig een ongeluk gehad met uw schouder en voelt deze niet meer stevig? De schouder is zeer bewegelijk en dan daardoor ook kwetsbaar zijn voor blessures en ook andere schouderklachten.

Het uiteinde van uw sleutelbeen en uw schouderblad vormen samen de schouder. Samen vormen deze een kom waar de kop van de bovenzijde van uw bovenarm een grote beweging in kan maken. De stevigheid van uw schouder komt door de omheinende spieren, banden, schouderblad en uw pezen.

Foute beweging opgevangen

Heeft uw schouder een foute beweging opgevangen? Dat kan komen doordat uw arm een grotere beweging dan normaal heeft gemaakt en er een oprekking in uw gewrichtsbanden veroorzaakt is. Wij controleren in hoeverre dat uw schouder beschadigd is en helpen u met specifieke oefeningen om uw spieren sneller en krachtiger samen te laten werken bij het stabiliseren van uw schouders.

Schade opgelopen

Hebben uw schouders teveel schade opgelopen? Wij zullen ervoor zorgen dat u een snelle verwijzing krijgt naar u of een sportarts voor verder aanvullend onderzoek. Heeft u al een operatie ondergaan? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat de ingreep stevig herstelt en de bewegelijkheid van uw schouders verbeterd wordt en blijft.

Klachten rond om je schouders

Ook bij het geleidelijk ontstaan van klachten rond en bij uw schouders kunt u bij ons oefeningen doen om erachter te komen wat het beste voor u is en hoe dit het makkelijkst kunt voorkomen dat de klachten zich verder uitbreiden. Aanvullend onderzoek bij uw schouders met echografie kan vaak veel duidelijk maken waar de pijnpunten zitten rond en bij de schouders.

Blijvende irritaties of ontstekingen

Wanneer het blijft dat in onderdelen van uw schouders irritaties of ontstekingen bevatten. Dan zorgen wij dat wij ons richten op de afneming van de belasting op deze punten. Indien nodig leren wij u simpele houdingen en bewegingen voor uw hedendaagse leven die u kunt gebruiken zodat u een herhaling van de irritatie voorkomt.

Stijf gevoel en minder bewegelijk

Bewegen niet alle onderdelen van uw schoudergewricht goed samen? Heeft uw schouder een stijf gevoel en minder bewegelijk dan normaal? Dan geven wij als tip onze samenwerking met ruimte met handmatige behandelingen en specifieke trainingen die rekening houden met de gevolgen van een beweging in uw schouders.