hand-en-polsklachten-banner-medi-sports

Fysiotherapie voor uw hand en pols

Voelt u een tinteling, doof gevoel in uw hand, heeft u minder controle over de aansturing en kracht van uw vingers? Uw hand heeft u de hele dag nodig dus zelfs de kleine hand of polskracht kan grote gevolgen hebben.

Uw hand is zo gebouwd dat deze bewegelijkheid heeft voor kleine bewegingen, als voor krachtige bewegingen. Uw hand bevat veel verschillende zenuwen, banden en spieren dat is nodig om al de gewrichten gecoördineerd en krachtig te laten bewegen.

Tinteling in uw hand

Uw hand is het eindpunt van uw lichaam, hierdoor is het mogelijk dat er onderweg een zenuw of bloedvat bekneld raakt, dit kan een doof en tintelende gevoel geven. Deze klachten met deze oorzaak is duidelijk te vinden in onze onderzoek. De behandeling is gebaseerd op de informatie die over de klachten bekend is.

Ongeluk u opgevangen met uw handen

Bij een ongeluk uzelf opgevangen met uw handen? Hierbij kan er schade zijn ontstaan aan uw hand of pols. Meestal bent u dan al bij het ziekenhuis geweest en anders kunnen wij met echografisch onderzoek bepalen als dit nodig is. Een brace kan ondersteuning bieden en herstel bevorderen, een tijdige start met oefening zorgt ervoor dat u uw hand goed kunt blijven gebruiken.

Meer klachten samen

Naast klachten in uw hand ook klachten in uw arm of nek? Dan is het mogelijk dat uw klachten ontstaan zijn door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging. Als er in uw lichaam geen duidelijke oorzaak is van uw klachten kunnen zaken als werkhouding en stress een grote rol spelen. In dat geval ondersteunen we de behandeling met duidelijke objectieve meting van uw klachten de manier waarop u hiermee omgaat.