rugklachten-banner_medi-sports

Fysiotherapie voor uw rug

Uit recent onderzoek blijkt dat 60-90% van de Nederlandse bevolking wel een last van rugklachten heeft. Dit is dus de meest voorkomende klacht die wij dagelijks behandelen.

Uw rug kunt u vergelijken met een kapstok waarop uw gehele lichaam is opgehangen. Dit moet wel kunnen bewegen en bestaat daarom uit meer dan 30 afzonderlijke wervels. Deze zijn verbonden met elkaar door flexibele schijven die ook schokdempende werking hebben. Tenslotte beschermen de wervels ook de zenuwbanden die vanuit uw hersenen achter u rug doorlopen naar uw gehele lichaam.

Volledig onderzoek

De rug heeft een centrale rol bij al uw bewegingen daarom zijn er ook verschillende redenen voor rugklachten en ieder heeft ook zijn eigen kenmerk. Daarom begint onze behandeling met een volledig onderzoek, om duidelijk te krijgen wat de oorzaak is.

Stijfheid

Heeft u last van stijfheid bij het opstarten van beweging en wordt dit beter als u meer beweegt. Dit kan komen door een afname van beweeglijkheid van uw wervels dit kan opgelost worden met het mobiliseren van u rug.

Zwaar gevoel

Voelt u een moe gevoel in uw onderrug bij het lang zitten of staan? Veranderd het zware gevoel geleidelijk in pijn? Wij onderzoeken dan de kracht en aansturing van de spieren die invloed hebben op uw rug. Specifieke oefeningen verhogen de stabiliteit van uw rug en zorgt voor een stevig gevoel.