Hardloopblessure-banner-medi-sports

Fysiotherapie voor hardloopblessures

Indien u een beginnend of ervaren hardloper bent, u wilt graag vrij kunnen lopen, maar kunt u met die zere been nou blijven doorlopen of is het toch niet zo verstandig. Sport u niet te hard? En veroorzaakt uw looptechniek niet voor blessures? Als fysiotherapeut en hardloper met ervaring van hardlopers, weten wij dat er vaak vragen hierover gesteld worden. Daardoor hebben wij ons goed bekwaam gesteld in het voorkomen en oplossen van hardloopblessures.

Hardloopanalyse
Een groot aantal blessures ontstaan vanuit een foute hardloopmethode.Heeft u er ooit bij stil gestaan hoe u afwikkelt met uw voeten? En beweegt u uw armen wel genoeg bij het hardlopen? Hoe kunt u er nu achterkomen of uw looptechniek goed is voor u? Samen met u doen wij oefeningen en bekijken wij hoe u hardloopt en op elke mogelijke manieren wij dit voor u kunnen verbeteren. Wij beschikken over verschillende faciliteiten om deze oefeningen te voltooien zoals een loopband en bewegingsoefeningen.

Sportmassage
Op de momenten dat u veel hardloopt, hebben uw spieren veel te verduren. Na een oefening sessie moeten ze veel nieuwe voedingsstoffen aangeleverd krijgen en oude afvalstoffen afbreken om maximaal te kunnen herstellen, zoadat u sterker wordt. Een sportmassage verbeterd dit proces en zorgt naast dat voor ophopingen van afvalstoffen in de spieren, en daardoor minimaliseert u de kans op blessures zoals spierscheuringen en overbelasting.

Fysiotherapie
Heeft u tijdens of na het hardlopen ook last van pijn? Dat is zeer vervelend, dit maakt uw hobby namelijk direct stukken minder aangenaam. Hardloopblessures worden regelmatig gecreëerd om meerdere redenen bijvoorbeeld door uw trainingsschema, uw trainingstechniek en uw trainings materialen. Het ontdekken van de belangrijkste oorzaak en het consequent en efficient oplossen daarvan, vraagt daarom de essentiële ervaring. In de hedendaagse begeleiding van hardlopers/sporters van hobbyistisch tot de nationale en internationale topatleten hebben onze fysiotherapeuten deze begeleid.

Opbouwschema
Pas begonnen met hardlopen, maar toch zichzelf nog afvragen hoe u dit het best kunt uitvoeren? Een belangrijke vraag voor een beginnend hardloper. Althans wilt u zo perfect mogelijk en risicoloos op blessures beginnen, maar niet elke hardloper is te vergelijken met elkaar. De looptechniek verschilt per persoon, iemand kan zwaarder of lichter, groter of kleiner zijn dan een ander persoon. Daarom is een individuele hardloopschema zeer belangrijk. Met een uitstekende persoonlijk opbouwschema kunt u blessures voorkomen en blijft u het plezier behouden bij het hardlopen.

Advies over persoonlijke hardloopschoenen en zolen
De belangrijkste materiële aanschaf voor een hardloper zijn de hardloopschoenen. Niet alleen voor beginners, maar ook voor de ervaren hardloper die behoefte heeft aan een opvolgende paar hardloopschoenen. Hedendaags zijn er hardloopschoenen in velen maten, vormen en kleuren beschikbaar, maar welke is nu het meest geschikt voor uw loopstijl, ondergrond en voetsoort? Daast dat kunnen er veel klachten worden opgelost met de correcte schoen of orthopedische zool. door middel van een loopoefening en voetsoort onderzoek in samenvoeging met uw vereisen, adviseren wij de meest geschikte schoenen indien nodig en ook de beste zool.