elleboogklachten-banner-medi-sports

Fysiotherapie voor uw elleboog

Geeft uw elleboog een stijf gevoel bij het bewegen? Of heeft u een specifieke plek die zeer doet? Elleboogklachten zijn duidelijk op te merken, maar vragen een nauwkeurige behandeling om de pijn niet langdurig te laten duren.

De verbinding tussen uw onderarm en uw bovenarm is de elleboog. De elleboog zorgt zowel voor de strekking als de verbuiging van uw arm.

Heeft u ooit eens gehoord van een muisarm, tennisarm of een golfelleboog? Dit zijn allemaal klachten die als oorzaak hebben dat u regelmatig dezelfde beweging uitvoert. Door deze intensieve kracht of langdurige bewegingen ontstaat een beschadiging of zelf een irritatie waar de pezen van uw onderarm vastzitten aan het bot van uw elleboog.

Van het ellebooggewricht hebben de bewegingen een directe relatie met de van uw pols en uw nek. Zit daar uw bewegingsprobleem? Dan kan dit ook de oorzaak zijn voor overbelasting van uw elleboog.

Behandeling

Bij het behandelen van uw elleboogklachten maken wij gebruik van verschillende procedures waar wij mee kunnen meten wat het beste is voor uw elleboog. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van echografie om uw elleboog van de binnenkant te kunnen bekijken. Ook bestaat de procedure uit de bewegelijke resultaten die u maakt tijdens de oefeningen van uw elleboog gewrichten. Wij geven door deze gemaakte resultaten een advies mee wat het beste is voor uw gezondheid van uw elleboog. Zodat u zichzelf minder zorgen hoeft te maken over de toekomstige staat van uw elleboog.