Echografie_fysio-ammerzoden

Fysiotherapie met Echografie

Wilt u duidelijkheid over de diagnose van uw blessure? Bent u gerevalideerd en wilt u weten als u weer kunt sporten? Al een langere tijd problemen met bewegen en wilt u weten hoe dit opgelost kan worden? Dit maken wij met echografie allemaal zichtbaar.

Echografie is een onderzoeksmethode die de status van uw gewrichten, spieren en pezen zichtbaar maken. Dit kan in stilstand en als uw in beweging bent. 

Echografie maakt volgende dingen zichtbaar:

  • Botten en kraakbeen op slijtage en breuken
  • Gewrichtsbanden op beschadigingen en ontstekingen
  • Slijmbeurzen op ontstekingen en zwellingen
  • Pezen op verkalkingen en ontstekingen
  • Spieren op beschadigingen

Na een normale fysiotherapeutische onderzoek, kunnen wij onze ideeën over de oorzaak van uw klacht controleren met echografie. Onze diagnose is nauwkeuriger waardoor u een passende behandeling krijgt voor uw klacht.

Tijdens de behandeling kunnen we een controle doen door het echografisch onderzoek te herhalen, we kunnen de status vergelijken met de eerste meting. Wij kunnen dan ook bepalen met welke bewegingen u alweer mee kunt starten.

In behandeling bij een specialist of wilt uw huisart u een injectie geven? Na uw goedkeuring kunnen de echografische beelden ook gebruikt worden voor een concreet overleg met uw specialist. Uw klachten ontstaan bij bewegingen, wij hebben hier beelden van. Dit kan aanvulling zijn bij stilstaande foto’s van een MRI- en röntgenonderzoek.

Onze fysiotherapeuten die u kunnen helpen met echografie, hebben hier een speciale opleiding voor gevolgd en blijven bijscholing volgen. Het onderzoek heeft geen wachttijd, is snel en comfortabel. U werkt samen met uw fysiotherapeut door mee te kijken en aan te geven wat u voelt bij een houding en bewegingen.

Verdieping: PNE

Percutaneous Needle Electrolysis (PNE) is een innovatieve behandelmethode voor chronische tendinopathieën, bursitiden, capsulo- en ligamentaire klachten, entrapment- neuropathieën en acute myogene klachten. PNE geldt als een korte, effectief bewezen invasieve behandeling die bestaat uit de toepassing van een galvanische stroom onder echogeleiding via een Dry Needle-naald.