voetklachten-banner_medi-sports

Fysiotherapie voor uw voet

Staat of loopt u de hele dag, waardoor u klachten heeft aan uw voet? Dit kan ontstaan door een ongelijke stand of bouw van uw voet of een te lange of te intensieve belasting van uw voet.

Bij voetklachten kijken we als eerst hoelang u al klachten heeft en of uw onlangs iets veranderd heeft in uw houding of beweging. Vaak zijn uw voetklachten makkelijk op te lossen door gericht advies te geven over het gebruik van uw voeten.

Klachten in voet zelf

Zit de klacht niet in het gebruik van je voet maar in de voet zelf? Dan moeten we verder onderzoek doen. We kijken dan naar de stand van uw voet en naar uw looptechniek.  Vervolgens bepalen we de beweeglijkheid van alle botjes in uw voet. Dit zijn er nog al veel en het kan zijn als er één niet goed meebeweegt dat dit de klacht veroorzaakt.

Behandeling

Bij behandeling van uw voetklachten zorgen wij allereerst dat de gewrichten vrijuit kunnen bewegen en belasting tijdens het lopen gelijkmatig kunnen verdelen. We optimaliseren uw voetstand en looppatroon. Wilt u gaan sporten, dan passen wij de onderdelen van onze behandeling toe in uw sportsituatie.

Voetstand onderzoeken bij andere klachten

Ook bij andere klachten is het mogelijk dat wij u voetstand onderzoeken. Dit kan invloed hebben op de houding van uw gehele lichaam.