Manuele therapie

Klachten kunnen ontstaan wanneer de gewrichten niet goed functioneren. Manuele therapie is een behandelmethode die gericht is op het optimaal kunnen bewegen van uw gewrichten, met name de wervelkolom. Vanaf de onderkant van de rug, naar de nek en schouders tot aan het hoofd. U merkt dit wanneer u uw nek niet soepel kunt draaien. Het kan zich ook uiten in pijn in de onderrug. In enkele gevallen kunt u tintelingen in uw armen of benen of duizeligheid ervaren. Doordat gewrichten niet optimaal bewegen moeten omringende spieren moeten soms hard. De therapie zal daarom een positieve invloed hebben op uw hele lichaam.

Vraag direct een consult aan

  Manueel therapeuten kunnen helpen bij klachten zoals:

  • Pijn in uw hoofd en nek, in combinatie met het moeilijk bewegen van uw wervelkolom

  • Stijfheid in uw nek en schouder, in combinatie met uitstraling naar uw armen

  • Pijn in uw bovenrug, al dan niet in combinatie met pijn in uw ribben en borst

  • Rugklachten

  • Slijtage van uw heup

  • In enkele gevallen duizeligheid, versterkt door bewegingen vanuit uw nek

  Specialist op het gebied van (sport) revalidatie.

  Groot team van specialisten.

  Uitmuntend opgeleid.

  Kennismaking

  Wij willen wij u graag eerst leren kennen. We bespreken uw algemene gezondheid en horen graag wat uw voorkeuren en verwachtingen zijn. Ook zullen wij vertellen wat wij voor u kunnen betekenen.

  Onderzoek

  Nadat we u hebben leren kennen zijn we benieuwd naar uw klachten. Wij gaan de oorsprong van uw klachten onderzoeken. Wij kijken naar de beweging van uw lichaam en gewrichten en hoe uw houding is. Ook is het belangrijk op te weten op welke momenten uw klachten optreden en wat er voor zorgt dat uw klachten toenemen of afnemen.

  Behandeling

  Wanneer de uitkomst van het onderzoek verteld dat de klachten vanuit de wervelkolom komen starten we met de manuele behandeling. Tijdens de behandeling verbeteren wij de beweging van uw gewrichten. Wanneer de beweeglijkheid te ruim is leren wij u dit te stabiliseren met specifieke oefeningen. Als uw bewegelijkheid te krap is zullen er duw of te trek bewegingen worden uitgevoerd door de therapeut. Ja kan dan een knappend geluid horen maar is niet pijnlijk. Het effect is vaak direct merkbaar. De druk in uw gewricht verdwijnt en u kunt voelen dat bewegen soepeler gaat. We geven u ook concreet advies over specifieke houdingen en bewegingen in uw dagelijkse leven.

  Afsluiting

  Wanneer de klachten zijn verholpen en u zich weer vrijuit kunt bewegen dan is het doel behaald en sluiten wij de behandeling af. Mocht het dan nodig zijn dan is er de mogelijkheid om periodiek een afspraak in te plannen om uw gezondheid te blijven monitoren. Zo kan er op tijd worden ingegrepen mocht dat nodig zijn en voorkomt u opnieuw klachten en pijn.

  Rob, een van onze therapeuten staat voor u klaar!

  Wat men van ons vindt

  Ewa B

  Super personeel, Claudia is een geweldige fysiotherapeute. Zij maakt het onmogelijke mogelijk met haar massage.

  Wendy van Mil

  Enkele weken geleden ontzettende pijn in mijn rug opgelopen. Kon dezelfde dag al terecht om 17.00 (‘s-morgen om 10.00 uur gebeld). Ze belde mij keurig terug dat ik in de pauze van Fysiotherapeute Claudia van Tussenbroek mocht komen. Werd keurig om 12.30 al gezien. Top service. Denken goed met patiënten mee.

  Henk Schelling

  12 jaar geleden een incomplete dwarsleaysie opgelopen. Sinds 11 jaar ben ik 2x per week behandeld bij M-Fysio. Toen in 2010 de zaak overging van eigenaar is het niveau echter voorruit gegaan. Op dit moment kan ik zeer goed functioneren en dit is vooral te wijten aan de goede medische behandeling. Er wordt goed naar…

  Wil je meer informatie opvragen?