Knieklachten-banner_medi-sports_2

Fysiotherapie voor uw knie

Voelt u pijn bij het bewegen van uw knie of voelt uw knie instabiel? Dagelijks onderzoeken en behandelen wij mensen die een van deze klachten ervaren.

Uw knie is de verbinding tussen uw bovenbeen en onderbeen. Dit zorgt ervoor dat ze kunnen buigen en strekken. De knieschijf is een los stukje bot dat een katrol vormt voor de spieren en pezen die uw knie strekken. Tijdens het bewegen en sporten moet uw knie in alle houdingen stabiel als flexibel zijn.  Bovendien krijt het veel kracht te verwerken bij het afzet en landing van uw lichaam.

Pijn op een specifieke plek

Voelt u matige pijn op een specifieke plek en kunt u zich niet herinneren dat u verkeerde beweging heeft gemaakt? Dan heeft u waarschijnlijk een knieblessure door een overbelasting.  Dit kan komen door een ongelijke belasting of door een verandering van het gebruik, dit kan zijn als u anders bent gaan sporten. Gelukkig is dit geen schade voor uw knie.  Wij kunne u snel helpen met het optimaliseren van uw houding en bewegingen met concreet advies over uw sportschema.

Verkeerde beweging gemaakt

Heeft u een verkeerde beweging gemaakt of een reactie als een zwelling gemerkt bij uw knie? Dan is het mogelijk dat er een onderdeel van uw knie beschadigd is geraakt. Als uw kniebanden of kruisbanden zijn opgerekt. Dan is uw knie minder stabiel. Als uw kraakbeen beschadigt is. Dan beweegt u knie minder soepel en voelt het pijnlijk aan. Daarom onderzoeken wij eerst waar u knie beschadigt is en in welke maten.

problemen met stabiliteit

Problemen met stabiliteit van uw knie is op te lossen met ons geprotocolleerde revalidatietraject voor knieklachten. Gebaseerd op de nieuwste inzichten van knieklachten en neer keuze individueel of in een groep.

aanvullend onderzoek

Heeft u een aanvullend onderzoek nodig? Loopt u al langer met knieklachten, zijn deze al eerder behandeld en wilt u een second opinion? Wij helpen regelmatig mensen die deze vragen stellen. Wij doen aanvullend onderzoek met echografie, zodat u op korte termijn duidelijkheid hebt over uw knieklacht.