enkelklachten-banner-medi-sports

Fysiotherapie voor uw enkel

Bent u laats door uw enkel gezakt of is dit een tijdje geleden gebeurt en heeft u hier nog steeds last van? De enkelblessures die wij behandelen zijn meestal ontstaan na verzwakking van de enkel.

Het enkelgewicht word gevormd door het uiteinde van uw onderbeen, dat als vork over de bovenkant van uw voet staat. Bij een zijwaartse beweging van dit gewricht kan dit niet altijd op tijd gecorrigeerd worden en worden de banden aan de zijkant opgerekt. Afhankelijk van de intensiteit van deze beweging, verliest uw enkel stabiliteit of raakt ie zelfs beschadigd.

Kort geleden dat uw enkel geblesseerd is

Over de eerste fase van uw herstel is veel informatie bekend. Wij helpen u met een goede basis voor een goede herstel. De stabiliteit van uw enkel hersteld langzaam, de kans op nog een verzwikking groot. Wij maken gebruik van ondersteuning zoals tape en een brace, zonder dat u hier afhankelijk van word. We kijken ook naar hoe je uit eindlijk gaat bewegen, dan sluiten wij uw revalidatie af op het niveau van uw sport.

Langer geleden dat uw enkel geblesseerd is

Dan zijn wij benieuwd naar de beweeglijkheid van uw enkelgewricht. Mogelijk beweegt uw enkel niet soepel. Dit kan voor zorgen voor pijn in uw gewricht of een snellere vermoeidheid van de spieren in uw onderbeen.

Achillespeesblessures

Achillespeesblessures behoort ook tot enkelklacht. Achillespees verzorgt de kracht van uw kuitspier over op uw enkel, dit zorg ervoor dat uw kunt afzetten met je voet. Hierdoor krijt de pees nogal wat duw- en trekkracht te verwerken. Bij een grote intensiteit kan de pees beschadigen of zelfs scheuren. Bij deze behandeling baseren wij ook op de richtlijnen van uw hersteltijd en het sport niveau waar u uw revalidatie op wilt afsluiten.